Kinderboekenweek thema 2018 is: vriendschap

 

Titel: Poes Slim en Muis Lui gaan naar Vlieland

Categorie: Kinderboeken
Auteur: Willy van Oost
Aantal pagina’s: 52
Geïllustreerd: ja
Uitvoering/formaat: A5 liggend
Uitgever: boekscout.nl
ISBN: 978-94-0224-768-8
Prijs: € 16,49 (incl. verzendkosten)

Boeken zijn verkrijgbaar:

  • Via de webwinkel van Boekscout.nl
  • Te bestellen in de boekwinkel

 

Samenvatting

Het katertje Poes Slim en Muis Lui wonen in het huis van de familie Bakker. Katten en muizen spelen meestal niet met elkaar, dat wil zeggen niet op een aardige manier. Dit is een ontroerend en aandoenlijk verhaal over de vriendschap tussen Poes Slim een fier en eigenwijs katertje en Muis Lui die eerst nog een beetje bangig is. Ze gaan zelfs samen naar Vlieland en dat moet natuurlijk wel geoefend worden in de rubberboot van Pim en Puck. Dit verhaal gaat over gekke avonturen en een spannende reis, over onhandigheid en plagen, over winnen en verliezen.
Ze zijn dol op mooie woorden en spelend valt er veel te ontdekken. Het bange muisje wordt een stoere muis en Poes Slim leert hoe het is om hechte vrienden te zijn. Een aantrekkelijk en humoristisch voorleesboek en voor de wat oudere kinderen om zelf te lezen.

 

 

Lees hier alvast een stuk uit het boek.

Poes Slim wil zijn vriendje eerst vertellen dat de hele familie écht naar Vlieland gaat met de grote mensenboot. Muis Lui spitst zijn oortjes. Poes Slim zit nu rechtop in zijn mand en ziet hoe Muis Lui vrolijk door de mand buitelt. Hij maakt koprolletjes en ploft op zijn kontje vlak voor de kattenpoten van Poes Slim. Muis Lui is één en al oor. Poes Slim legt uit dat de familie Bakker elk jaar met de grote Vlielandboot naar Vlieland gaan. “Elk jaar mag er één kat mee.” Hij strijkt met zijn poot tevreden langs zijn snorharen. “Pa Kater en Ma Poes zijn al eens mee geweest, en nu ben ik aan de beurt.”
“Alle muizenpoepjes nog aan toe, dat is fantastisch!” roept Muis Lui, “dan mag ik natuurlijk ook mee.” Hij klapt in zijn pootjes en zijn staartje krult van plezier. Poes Slim kijkt hem verbaasd aan. “Hoezo fantastisch?” Begint die kleine muis nu ook moeilijke woorden te gebruiken?
“Nou ja, het is geweldig toch, misschien kan ik mee in jouw grote poezenmand.” Poes Slim krabbelt op zijn kop en denkt diep na. “Het zal nog een hele toer worden om samen naar Vlieland te gaan.” Muis Lui vindt het spannend om naar dat grote verre land te gaan. Er begint iets avontuurlijks in zijn buikje te kriebelen.

Informatie presentaties of voorleesmogelijkheden op scholen: willyvanoost@home.nl